Představení řady Jordan Retro 1

Nejklasičtější model Jordan Retro 1 je základem každé sbírky sneakerheada, ale už i téměř každého běžného zákazníka. 
Jaká je ale historie tohoto unikátního kousku a jak se dělí? To si společně představíme. 

Jordan Retro 1 High 

Air Jordan 1 High ikona narozená na hřišti, oceňovaná ve světě streetwearu. Návrhář Peter Moore stojí za jejím revolučním designem, včetně slavného loga Jumpman, které ztělesňuje ducha a přidává odvahu. V roce 1985, kdy Michael Jordan vybojoval titul nejlepšího nováčka, Air Jordan 1 nejen že doprovázely jeho vzestup, ale staly se i symbolem kultury a stylu, a to i navzdory kontroverzním pokutám od NBA.

Tato teniska, která překročila hranice mezi sportem a módou, je dnes legendou. Kontroverze a pokuty od NBA pouze zvýšily její pověst a vedly k ikonické reklamě, ve které zazněla dnes již legendární věta: „NBA threw them out of the game. Unfortunately, the NBA can't stop YOU from wearing them“.

Air Jordan 1 High je nejen ikonou a částí historie, ale také kouskem, který by neměl chybět v šatníku žádného sneakerheada. Tato teniska představuje nejen odvahu a inovaci, ale také univerzální přitažlivost, která přesahuje generace a trendy. S jejich jedinečným příběhem, ukázaným ve filmu "Air" a statusem kultovního módního dědictví, Air Jordan 1 Highztělesňuje to nejlepší z teniskové kultury. Jsou dokonalým spojením umění, historie a stylu, a proto by měly být hrdým středobodem každé kolekce.

Jordan Retro 1 Mid

Air Jordan 1 Mid je moderní interpretací legendárního modelu z roku 1985, který spojuje basketball s ikonickým streetwearem. Tento středně vysoký model si ponechává klíčové designové prvky svého předchůdce, nabízí však jedinečnou směsici pohodlí a stylu. Michael Jordan zanechal tímto modelem nezapomenutelné dědictví, které překlenuje světy sportu a módy.

Air Jordan 1 Mid, které jsou vyrobené z kvalitních materiálů, slibují trvanlivost a pohodlí pro každodenní nošení. Díky rozmanité barevné paletě, včetně oblíbených variant jako AJ1 Mid „Taxi“ nebo AJ1 Mid „True Blue“, tento model oslovuje široké publikum, od basketbalových fanoušků po milovníky módy.

Cenová dostupnost a široká škála barevných provedení dělají z Air Jordan 1 Mid oblíbenou volbu pro sneaker komunitu. Její univerzálnost a ikonický design ji činí must-havekouskem pro každého sneakerheada. Air Jordan 1 Mid tak stojí na křižovatce módy, funkčnosti a historie, oslavující odkaz, který přetrvává generace.

Jordan Retro 1 Low

Model Jordan 1 Low je symbolem sneaker kultury, který kombinuje historii a moderní design. Tento nízký model, inspirován originálem z roku 1985, je nejen ikonou na basketbalovém hřišti, ale i v ulicích. Díky Nike Air technologii nabízí vynikající pohodlí a odpružení, zatímco široká škála barevných kombinací a kolaborací, včetně těch s Travisem Scottem, přináší nekonečné možnosti ukázání vlastní osobnosti a personalizace. Jordan 1 Low je ideální volbou pro každého, kdo hledá kombinaci stylového vzhledu a komfortu ve svém každodenním outfitu.

 

A jakým teniskám se podíváme na tkaničku příště?